Rajčatový olej 100 ml Hartls

Neohodnoceno
Značka: Hartls
439 Kč
Skladem (>5 ks)

Olej z rajčatových semen a rajčatových slupek má krásně oranžovou a jemnou chuť sušených rajčat. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Rajčatový olej:

Olej z rajčatových semen a rajčatových slupek má krásně oranžovou a jemnou chuť sušených rajčat. Rajčatový olej se obzvláště hodí pro přidání do salátů, rybím jídlům a těstovinám nebo do pomazánek. Tomatový olej se dobře kombinuje se spoustou čerstvých bylinek.


Balení: 100 ml


Země původu: Rakousko


Kosmetické použití:

 

Účinně zvlhčuje, zlepšuje pružnost pokožky a napomáhá regeneraci stárnoucí pleti. Rajčatový olej je také ideální volbou v péči o pokožku vašich dětí. Podporuje vitalitu vlasů.

 

Typ pleti: všechny typy

 

Způsob aplikace: olej prohřejte v dlani a poté aplikujte na pleť nebo pokožku těla. Vetřete do vlhké kůže.

 

Vlasová aplikace: Olejem masírujte pokožku hlavy a pak vetřete do vlasů po celé délce, zabalte do ručníku a nechejte 10 minut působit, poté opláchněte.

 



Použití v kuchyni:

 

Tagliatelle s rajčaty, lilkem a olejem z rajčatových semen

Recept pro 4 osoby:

 

400 g tagliatelle 
1 lilek

15 cherry rajčata 

1/2 cibule 
2 stroužky česneku 
1 lžíce petrželky (jemně nasekané) 
1 polévková lžíce koriandrové natě (jemně nasekané) v 1 lžíce bazalky (jemně nasekané) 
1 hrst oliv naložených v oleji s pepřem 
olivový olej 
rajče olej

 


 

Lilek rozřízneme a vyjmeme houbovitou část. Zbytek nakrájíme na kostičky (baby lilek nakrájíme na kolečka).

 

Tagliatelle vaříme v dobře osolené vodě dokud nejsou al dente, poté slejeme a zakápneme olivovým olejem. 

 

Mezitím jsme si na pánvi orestovali na olivovém oleji cibuli a lilek, poté přidali česnek nakrájený na plátky s olivami. Vše krátce orestujeme. Poté přidáme cherry rajčátka a vaříme několik minut do měkka. 

 

Pánev sundáme ze sporáku, přidáme čerstvé bylinky a dochutíme rajčatovým olejem. Vmícháme tagliatelle a necháme minutku odstát, aby se chutě dobře prolnuly. 

 

Dobrou chuť.



Pikantní tvarohová pomazánka s rajčatovým olejem

Ingredience:

200 g tvarohu

100 g zakysané smetany

2-3 lžíce nasekané cibule

chilli

sůl

pepř

1 lžíce jemně nasekané petrželové natě

rajčatový olej


Postup:


Cibuli spaříme horkou vodou, necháme okapat a smícháme s ostatními ingrediencemi.



Jemná tvarohová pomazánka s piniovými oříšky a rajčatovým olejem

250 g čerstvého tvarohovéhoo sýru 

2 lžíce piniových oříšků 
rajčatový olej 
sůl

 

Smíchejte všechny ingredience a před podáváním dochutíme několika kapkami rajčatového oleje.


Filety ze pstruha s bylinkami a rajčaty

Recept pro 4 osoby

Čerstvé bylinky (například bazalka, 
koriandr, petrželka), cca 1 hrst na 1 filet 
4 filé ze pstruha 
1 cibule 
4 oválná rajčata 
2 lžíce rajčatové olej 
1/2 citronu 
sůl


Nakrájenou cibuli spaříme horkou vodou a necháme odkapat.

Bylinky nasekáme. Rajčata spaříme a oloupelem, vydlabeme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky.

Rajčata, cibuli, bylinky, rajčatový olej a sůl společně promícháme. 
Podle chuti přidáme trochu citrónové šťávy. Filety orestujeme a servírujeme s přichystanými bylinkami a rajčaty.

 

 





Doplňkové parametry

Kategorie: Rajčatový olej
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.35 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: