Rajčatový olej 100 ml Hartls
Související produkty
Detailní popis produktu
Rajčatový olej:
Olej z rajčatových semen a rajčatových slupek má krásně oranžovou a jemnou chuť sušených rajčat. Rajčatový olej se obzvláště hodí pro přidání do salátů, rybím jídlům a těstovinám nebo do pomazánek. Tomatový olej se dobře kombinuje se spoustou čerstvých bylinek.
Balení: 100 ml
Země původu: Rakousko
Kosmetické použití:
Účinně zvlhčuje, zlepšuje pružnost pokožky a napomáhá regeneraci stárnoucí pleti. Rajčatový olej je také ideální volbou v péči o pokožku vašich dětí. Podporuje vitalitu vlasů.
Typ pleti: všechny typy
Způsob aplikace: olej prohřejte v dlani a poté aplikujte na pleť nebo pokožku těla. Vetřete do vlhké kůže.
Vlasová aplikace: Olejem masírujte pokožku hlavy a pak vetřete do vlasů po celé délce, zabalte do ručníku a nechejte 10 minut působit, poté opláchněte.
Použití v kuchyni:
Tagliatelle s rajčaty, lilkem a olejem z rajčatových semen
Recept pro 4 osoby:
400 g tagliatelle
1 lilek
15 cherry rajčata
1/2 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce petrželky (jemně nasekané)
1 polévková lžíce koriandrové natě (jemně nasekané) v 1 lžíce bazalky (jemně nasekané)
1 hrst oliv naložených v oleji s pepřem
olivový olej
rajče olej
Lilek rozřízneme a vyjmeme houbovitou část. Zbytek nakrájíme na kostičky (baby lilek nakrájíme na kolečka).
Tagliatelle vaříme v dobře osolené vodě dokud nejsou al dente, poté slejeme a zakápneme olivovým olejem.
Mezitím jsme si na pánvi orestovali na olivovém oleji cibuli a lilek, poté přidali česnek nakrájený na plátky s olivami. Vše krátce orestujeme. Poté přidáme cherry rajčátka a vaříme několik minut do měkka.
Pánev sundáme ze sporáku, přidáme čerstvé bylinky a dochutíme rajčatovým olejem. Vmícháme tagliatelle a necháme minutku odstát, aby se chutě dobře prolnuly.
Dobrou chuť.
Pikantní tvarohová pomazánka s rajčatovým olejem
Ingredience:
200 g tvarohu
100 g zakysané smetany
2-3 lžíce nasekané cibule
chilli
sůl
pepř
1 lžíce jemně nasekané petrželové natě
rajčatový olej
Postup:
Cibuli spaříme horkou vodou, necháme okapat a smícháme s ostatními ingrediencemi.
Jemná tvarohová pomazánka s piniovými oříšky a rajčatovým olejem
250 g čerstvého tvarohovéhoo sýru
2 lžíce piniových oříšků
rajčatový olej
sůl
Smíchejte všechny ingredience a před podáváním dochutíme několika kapkami rajčatového oleje.
Filety ze pstruha s bylinkami a rajčaty
Recept pro 4 osoby
Čerstvé bylinky (například bazalka,
koriandr, petrželka), cca 1 hrst na 1 filet
4 filé ze pstruha
1 cibule
4 oválná rajčata
2 lžíce rajčatové olej
1/2 citronu
sůl
Nakrájenou cibuli spaříme horkou vodou a necháme odkapat.
Bylinky nasekáme. Rajčata spaříme a oloupelem, vydlabeme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky.
Rajčata, cibuli, bylinky, rajčatový olej a sůl společně promícháme.
Podle chuti přidáme trochu citrónové šťávy. Filety orestujeme a servírujeme s přichystanými bylinkami a rajčaty.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Rajčatový olej |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 0.35 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.